Basescu: Nu exclud posibilitatea ca unele regii de stat sa fie lasate sa intre in faliment

Postat la 02 august 2011 46 afişări

Presedintele Traian Basescu a declarat marti ca nu exclude "posibilitatea ca unele companii de stat sa fie lasate sa intre in faliment", el sustinand ca "va ramane in amintire ca Guvernul scoate din dificultate orice companie de stat".

"Nu exclud posibilitatea ca unele regii de stat sa fie lasate sa intre in faliment", a spus Traian Basescu, la RRA, refuzand sa dea exemple de astfel de companii.

El a precizat ca nu s-at stabilit inca o lista cu astfel de companii.

"Nu s-a stabilit inca o lista, dar Guvernul, neavand posibilitatea sa plateaca datoriile acestor regii, va trebui sa creeze posibilitatea ca firmele creditoare sa vina la masa credala si din vanzarea activelor companiilor de stat sa-si acopere datoriile", a spus seful statului.

El a subliniat ca acest proces va aparea cu certitudine.

"Nu mai putem tolera cangrene in economia romaneasca. Va ramane amintire faptul ca Guvernul scoate din dificultate orice companie", a spus Traian Basescu.

Presedintele a subliniat ca nu trebuie sa ne gandim la o companie cum este Calea Ferata, care are pierderi in toata Europa.

"Vor fi companii de stat care vor fi lasate sa intre in faliment. Politic, decizia e clara, nu mai finantam ineficienta", a subliniat seful statului, care a explicat ca finantarea se face cu bani de la pensionari, de la sanatate, si nu se face cu bani tipariti.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Basescu,
faliment,
regii
/actualitate/basescu-nu-exclud-posibilitatea-ca-unele-regii-de-stat-sa-fie-lasate-sa-intre-in-faliment-8558480
8558480
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.