Basescu mentine Parlament bicameral daca se adopta reorganizarea in 8 judete si 300 de parlamentari

Postat la 21 iunie 2011 9 afişări

Presedintele Traian Basescu le-a spus marti liderilor USL ca, pe fondul reorganizarii administrative in opt mari judete si cu conditia respectarii numarului de 300 de parlamentari, i se pare rezonabila ideea opozitiei "de reprezentare a teritoriului intr-o Camera separata".

"De ce am considerat ca trebuie discutat si cu opozitia? Pentru ca am observat multe puncte comune anuntate si am crezut ca este locul unui compromis, plecand de la faptul ca sunt si cateva lucruri asupra carora nu se pot face compromisuri, ca spre exemplu votul legat de numarul de parlamentari. Insa am observat ca ati prezentat un program care vizeaza crearea celor opt regiuni, practic a opt judete conform actualei Constitutii, si am observat ca sunteti de acord cu numarul de 300, ceea ce lasa loc compromisului, cu atat mai mult cu cat pe pe fondul reorganizarii administrative ideea dumneavoastra de reprezentare a teritoriului intr-o Camera separata mi se pare rezonabila atat timp cat se respecta numarul de 300 de parlamentari pentru care populatia a dat un vot", le-a spus presedintele Basescu lui Victor Ponta si Crin Antonescu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bicameral,
Parlament,
judet,
Basescu
/actualitate/basescu-mentine-parlament-bicameral-daca-se-adopta-reorganizarea-in-8-judete-si-300-de-parlamentari-8367425
8367425
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.