Basescu: Le multumim bancilor grecesti pentru aportul important la iesirea din recesiune a Romaniei

Postat la 28 iunie 2011 43 afişări

Toate cele sapte banci cu actionariat grecesc care opereaza pe piata romaneasca opereaza absolut normal in acest moment si functioneaza la parametri normali, a declarat marti presedintele Traian Basescu, dupa discutiile cu omologul sau grec, Karolos Papoulias.

"Asa cum am fost asigurat de guvernatorul BNR, toate cele sapte banci au un comportament normal si onest pe piata, iar noi le multumim. Ne putem imagina o situatie in care bancile grecesti privesc cu prioritate spre tara lor, dar in acelasi timp au un comportament absolut corect pe piata romaneasca", a spus presedintele.

Traian Basescu a subliniat ca nici in perioada cea mai dificila din 2009-2010, cand criza s-a resimtit puternic in Romania, "bancile grecesti n-au facut niciun pas inapoi, fiind bine capitalizate si continuand sa finanteze procesele economice din Romania".

"Detinand circa 27% din activele sistemului, bancile grecesti au avut un aport important la iesirea din recesiune a economiei romanesti. Noi le multumim pentru aceasta", a adaugat presedintele.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/basescu-le-multumim-bancilor-grecesti-pentru-aportul-important-la-iesirea-din-recesiune-a-romaniei-8403563
8403563
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.