Băsescu, la Congresul PPE: Statele Unite ale Europei reprezintă soluţia corectă

Postat la 18 octombrie 2012 10 afişări

Preşedintele Traian Băsescu a reluat, miercuri, în discursul de la Congresul PPE, teoria privind necesitatea constituirea Statelor Unite ale Europei ca soluţie la provocările cu care Europa se confruntă în plan intern şi extern.

"Consider că tocmai adâncirea proiectului european, prin depăşirea limitelor care acum par intangibile, este de natură să permită depăşirea durabilă a crizei şi plasarea societăţilor noastre pe un curs de creştere durabilă. Pentru noi, mai multă Europă înseamnă o înţelegere comună asupra momentelor în care trebuie să ne unim voinţele pentru a genera energia politică adecvată provocărilor cu care ne confruntăm. Statele Unite ale Europei reprezintă, în opinia mea, soluţia corectă pentru europeni şi pentru Europa", a subliniat Băsescu. El a argumentat că recesiunea economică şi criza financiară din UE nu pun în discuţie obiectivul de integrare europeană, ci îndeamnă la mai multă convergenţă, astfel încât UE să poată fi capabilă să dea direcţia economiei globale.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
basescu,
statele unite ale europei,
ue
/actualitate/basescu-la-congresul-ppe-statele-unite-ale-europei-reprezinta-solutia-corecta-10237788
10237788
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.