Băsescu a făcut, spre Chile, o escală în Capul Verde, unde s-a întâlnit cu o româncă din Covasna

Postat la 25 ianuarie 2013 16 afişări

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, vineri, pe aeroportul din insula Sal, în Republica Capului Verde, unde a făcut escală spre Chile, cu o româncă din Covasna, angajată a aeroportului.

"Sunt singura româncă de pe insula asta. E prima oară în 26 de ani când văd aici o aeronavă Tarom, nu mai zic de atâţia români şi chiar de preşedintele ţării. Sunt foarte emoţionată, e o surpriză imensă", a spus românca.

Ea i-a povestit preşedintelui ca a absolvit Facultatea de Mecanică a Institutului Politehnic din Bucureşti în 1985, iar în anul 1986 a plecat în Capul Verde împreună cu soţul său, care e din această ţară.

"Vorbiţi foarte bine limba română, doamnă, pentru o unguroaică. E bine că nu aţi uitat-o", i-a spus preşedintele. "De unde ştiţi că sunt unguroaică?", a răspuns ea, iar Băsescu i-a spus că accentul ei este inconfundabil, chiar şi după 26 de ani.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Chile,
Capul Verde,
Covasna
/actualitate/basescu-a-facut-spre-chile-o-escala-in-capul-verde-unde-s-a-intalnit-cu-o-romanca-din-covasna-10522596
10522596
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.