Barna, despre protestul din Capitală: Membrii noştri vor fi în Piaţa Victoriei. Nu facem campanie

Autor: Alexandru Costea Postat la 10 august 2019 38 afişări

Preşedintele USR Dan Barna a transmis, sâmbătă, pe Facebook, că membri USR vor fi prezenţi în Piaţa Victoriei cu ocazia manifestării care marchează un an de la protestele din 10 august 2018. Acesta a menţionat că partidul său nu va face campanie şi nici nu va strânge semnături.

"În istoria unei naţiuni există date care îşi pierd rapid rezonanţa de cifră de calendar şi devin simboluri care poartă în ele emoţia unei societăţi sau generaţii. 1 decembrie, 9 mai, 24 ianuarie sau 22 decembrie sunt astfel de date. Oamenii reţin impresia şi emoţia unui eveniment major şi după o vreme, nişte ani, data lui devine referinţa afectivă a acelei ţări", a scris, sâmbătă, pe Facebook, liderul USR Dan Barna.

El susţine că data de 10 august a devenit deja un simbol.

"Nu cred că există convertire mai rapidă a datei în simbol precum în cazul lui 10 august. Se întâmplă asta pentru că 10 august are în el atât de multă speranţă şi emoţie şi atât de multă durere şi frustrare cum puţine evenimente au împletit în istoria noastră. 10 august are în el toată speranţa României alungate de 30 de ani care înfloreşte pe celelalte meridiane pentru ca aici nu ne-am priceput sau nu am vrut să-i dăm vreo şansă. 10 august are în el toată emoţia României risipite care nu a mai vrut să stea deoparte, care s-a asumat anul trecut ca nu mai poate sta deoparte când o guvernare iresponsabilă se luptă să le demoleze «acasă» - le. 10 august are în el toată durerea României batjocorite ai cărei cetăţeni veniţi de departe la un protest paşnic au fost fugăriţi, bătuţi şi gazaţi de un stat care şi-a folosit jandarmii nu pentru a proteja, ci pentru a împărţi teroare şi groază. 10 august are în el toată frustrarea României dispreţuite că la un an de la acea atrocitate civică revoltătoare şi după un vot care a arătat că aşa nu se mai poate, povestea este împachetată în muşama, iar cei responsabili au fost „sancţionaţi” prin promovarea pe alte funcţii", arată mesajul lui Barna.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BARNA,
USR,
10 AUGUST

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.