Barack Obama vrea sa priveze Rusia de anumite beneficii comerciale

Postat la 08 mai 2014 42 afişări

Preşedintele american Barack Obama vrea să anuleze anumite avantaje de care beneficiază Rusia în relaţiile sale cu Statele Unite, o decizie simbolică, care "nu are legătură directă" cu situaţia din Ucraina, a asigurat miercuri Casa Albă.

Barack Obama vrea sa priveze Rusia de anumite beneficii comerciale

 Într-un mesaj către Congresul american, Obama şi-a anunţat intenţia de a retrage Rusia de pe lista statelor care beneficiază de un regim vamal preferenţial, destinat ţărilor în curs de dezvoltare.

Casa Albă a justificat această decizie prin faptul că Rusia a trecut în categoria statelor cu venituri mari, potrivit unui clasament al Băncii Mondiale.

"Rusia a înregistrat suficiente progrese din punct de vedere economic, pentru a nu mai merita un regim preferenţial acordat statelor mai puţin dezvoltate", a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului american, Jay Carney.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/barack-obama-vrea-sa-priveze-rusia-de-anumite-beneficii-comerciale-12611134
12611134
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.