Producătorii cer transparenţă în calcularea taxei clawback, prin raportarea medicamentelor decontate

Postat la 07 mai 2014 28 afişări

Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) solicită Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate mai multă transparenţă în calcularea taxei clawback, prin transmiterea volumului de medicamente decontate, folosite pentru stabilirea bazei de impozitare pe fiecare companie.

Producătorii cer transparenţă în calcularea taxei clawback, prin raportarea medicamentelor decontate

 Potrivit APMGR, taxa clawback pe primul trimestru al anului 2014 continuă să fie nejustificat de mare, nivelul procentului "p" din calculul taxei clawback fiind de peste 20 la sută din vânzările medicamentelor compensate

În aceste condiţii, APMGR a solicitat conducerii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) să pună la dispoziţia companiilor farmaceutice datele privind volumele de medicamente decontate (numărul de unităţi) folosite pentru stabilirea bazei de impozitare pe fiecare companie.

"Dacă raportarea CNAS către companii s-ar face pe baza numărului de unităţi decontate, acestea ar putea calcula cu mai multă acurateţe consumul de medicamente, în raport cu propriile vânzări, iar creşterea artificială a taxei clawback ar putea fi oprită", a declarat preşedinte APMGR, Dragoş Damian, citat într-un comunicat de presă al asociaţiei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/producatorii-cer-transparenta-in-calcularea-taxei-clawback-prin-raportarea-medicamentelor-decontate-12607145
12607145
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.