Barack Obama se pregăteşte să înceapă al doilea mandat de preşedinte al Statelor Unite

Postat la 20 ianuarie 2013 13 afişări

Preşedintele Barack Obama se pregăteşte duminică să înceapă al doilea mandat la conducerea Statelor Unite, printr-o ceremonie la Casa Albă, înaintea festivităţilor grandioase de luni.

Preşedintele este aşteptat la ora locală 11.55 (16.55) în "Salonul Albastru", un apartament relativ mic situat la parterul reşedinşei executive, pentru a depune jurământul, cu membrii familiei ca martori, în cadrul unei ceremonii scurte care va fi transmisă în direct de către televiziuni.

Constituţia americană prevede ca, după alegeri, mandatele prezidenţiale să înceapă pe 20 ianuarie, la prânz.

Obama va vizita, anterior, Cimitirul Militar de la Arlington, alături de vicepreşedintele Joe Biden, care urmează să depună jurământul încă de la ora locală 8.00 (15.00, ora României), la reşedinţa sa, în nord-vestul Washingtonului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Barack Obama,
Statelor Unite,
preşedinte
/actualitate/barack-obama-se-pregateste-sa-inceapa-al-doilea-mandat-de-presedinte-al-statelor-unite-10500318
10500318
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.