Barack Obama ii ataca pe Twitter pe republicani. Vezi care a fost rezultatul

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 30 iulie 2011 12 afişări

Presedintele american Barack Obama si-a indemnat pe Twitter sustinatorii sa-i bombardeze pe congresmanii republicani cu chemari la un compromis in privinta cresterii plafonului de indatorare publica a SUA, avand in vedere apropierea termenului de 2 august, dupa care o parte dintre platile in sectorul public nu vor mai putea fi facute, din lipsa de bani.

Ca efect, hashtagul #compromise (cuvantul-cheie folosit in mesajele de Twitter adresate republicanilor) a fost folosit de peste 22.000 de ori si a ajuns, prin multiplicarea mesajelor, in total la 36 de milioane de utilizatori de Twitter.

Utilizatorii au mentionat numele presedintelui de circa 28.000 de ori in mesajele lor in cursul zilei de vineri, conform serviciului de statistica in social media NM Incite. Circa 40% dintre mentiunile numelui @BarackObama si 28% dintre mentiunile termenului #compromise au exprimat perceptii pozitive asupra acestora, in timp ce numai 13%, respectiv 12% au exprimat perceptii negative.

Reversul medaliei a fost ca, in cursul zilei de vineri, contul presedintelui a pierdut aproape 37.000 de urmaritori, dintr-un total de peste 9,4 milioane (un record pentru "Twittersfera" americana), semn ca nu toti americanii care urmaresc ce scrie presedintele pe Twitter au fost incantati de indemnul de a face campanie online pentru cresterea plafonului datoriei.

Mai mult, comentatorii republicani au inceput sa se intrebe daca nu cumva Partidul Republican este cel ce are de castigat de fapt din toata miscarea, avand in vedere popularitatea care le-a fost creata congresmanilor republicani, dupa ce pe contul presedintelui au fost publicate contactele acestora, spre a fi folosite de sustinatorii lui Obama. Un membru al partidului a declarat pentru National Journal ca senatorii republicani si-au adaugat in total circa 6.500 de urmaritori noi pe Twitter doar in cursul dupa-amiezii de vineri.

Presedintele Obama le-a cerut inca o data, sambata, republicanilor sa ajunga pana marti la un compromis cu democratii pentru ridicarea plafonului de indatorare, situat in prezent la 14.300 miliarde de dolari, afirmand ca pozitiile celor doua partide nu sunt ireconciliabile. Congresmanii celor doua partide continua negocierile in acest sfarsit de saptamana.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/barack-obama-ii-ataca-pe-twitter-pe-republicani-vezi-care-a-fost-rezultatul-8545883
8545883
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.