Barack Obama a mărit cu 25% salariul minim al câtorva sute de mii de americani

Postat la 13 februarie 2014 46 afişări

Preşedintele Barack Obama a mărit cu 25% salariul minim al câtorva sute de mii de americani, miercuri, şi a îndemnat Congresul să generalizeze măsura.

Barack Obama a mărit cu 25% salariul minim al câtorva sute de mii de americani

 Într-o ceremonie organizată la Casa Albă, Obama a semnat un decret prin care măreşte la 10,10 dolari salariul minimum pe oră acordat persoanelor care au contracte cu statul, în cazul persoanelor angajate începând cu data de 1 ianuarie 2015. Astfel, preşedintele pune în aplicare anunţul pe care l-a făcut în discursul susţinut în Congres la sfârşitul lui ianuarie.

Salariul minim la nivel federal este, în prezent, de 7,25 dolari, şi a rămas la acelaşi nivel din 2009. Anumite state americane acordă salarii mai mari.

Obama a subliniat că, ţinând cont de inflaţie, puterea de cumpărare a persoanelor plătite cu salariul minim a "scăzut cu 20% faţă de perioada în care Ronald Reagan a intrat în funcţia" de preşedinte, în ianuarie 1981.

De mărirea salariului la 10,10 dolari, începând din 2015, vor beneficia "sute de mii de persoane", a declarat anterior secretarul Muncii Tom Perez. El a explicat, într-o conferinţă de presă susţinută la Casa Albă, că această nouă politică ar putea fi aplicată în cadrul alocaţiilor bugetare actuale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/barack-obama-a-marit-cu-25-salariul-minim-al-catorva-sute-de-mii-de-americani-12075548
12075548
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.