Banii chinezilor inundă lumea: China se apropie de lansarea monedei digitale sub egida băncii centrale, iar yuan-ul ar putea deveni o monedă globală ca dolarul american şi ca euro

Postat la 13 septembrie 2019 130 afişări

Banii chinezilor inundă lumea: China se apropie de lansarea monedei digitale sub egida băncii centrale, iar yuan-ul ar putea deveni o monedă globală ca dolarul american şi ca euro

China se apropie de lansarea proiectului de monedă digitală, ceea ce ar putea ajuta yuan-ul să capete supremaţie în utilizarea mondială, crede CEO-ul companiei de servicii financiare şi criptomonede Circle, citat de CNBC.

Banca Populară a Chinei a anunţat luna trecută că este aproape de a-şi lansa propria monedă digitală, susţinând că raţionamentul din spatele acestei decizii este de „a proteja” suveranitatea monedei.

Banca centrală a Chinei plănuieşte să îşi lanseze moneda digitală printr-un sistem în care atât Banca Populară a Chinei, cât şi băncile comerciale, ar putea emite monedă.

„Mă uit la acest proiect şi văd că atinge câteva ţeluri asumate. Dar, cred că oportunitatea mai mare este că devine un canal pentru yuanul chinezesc să fie distribuit la nivel global”, a declarat Jeremy Allaire, CEO-ul Circle, pentru CNBC.

Beijingul a încercat în ultimii ani să determine mai multe entităţi internaţionale să utilizeze yuan-ul în afara Chinei.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
lansare,
apropiere,
banca centrala

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.