Bancpost: Nu vrem să mai plătim la depozite peste băncile negreceşti

Autor: Razvan Voican Postat la 01 februarie 2013 23 afişări

Bancpost, filiala grupului elen Eurobank, va încerca să profite de stabilitatea dovedită a depozitelor pentru a împinge mai jos palierul dobânzilor oferite de băncile cu capital elen, spune Anthony Hassiotis, preşedintele executiv al băncii.

Bancpost, filiala grupului elen Eurobank, va încerca să profite de stabilitatea dovedită a depozitelor pentru a împinge mai jos palierul dobânzilor oferite de băncile cu capital elen, spune Anthony Hassiotis, preşedintele executiv al băncii."Noi am fost oricum în zona inferioară a dobânzilor plă­tite de băncile cu capital elen, dar acum vrem să ducem piaţa mai jos. Nu vrem să mai plătim peste dobânzile oferite de băncile care nu sunt filiale de grupuri greceşti", afirmă şeful Bancpost. De la începutul crizei filialele de bănci greceşti au ţinut sus piaţa dobânzilor la depozite pentru a reuşi să atragă resurse în continuare, costurile aferente agravând situaţiile financiare şubrezite oricum de creditele neperformante. Hassiotis şi-a preluat oficial funcţia de preşedinte executiv în toamna anului trecut, la scurt timp după ce apăruse anunţul fuziunii dintre Eurobank şi National Bank of Greece. În aşteptarea concretizării acestui proiect, experimentatul bancher nu are mult spaţiu de manevră, însă spune că va continua reducerea costurilor de operare al băncii şi va presa pentru găsirea de soluţii de creştere a veniturilor.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporarte.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Bancpost,
depozite,
Eurobank
/actualitate/bancpost-nu-vrem-sa-mai-platim-la-depozite-peste-bancile-negrecesti-10537825
10537825
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.