Bancpost distribuie un nou produs unit-linked al EFG Eurolife Asigurări de Viaţă

Postat la 01 iulie 2012 79 afişări

Bancpost distribuie, în perioada 2 iulie – 3 august, un nou produs de tip unit-linked al EFG Eurolife Asigurări de Viaţă, InvestControl, care oferă la maturitate garantarea integrală a capitalului investit.

InvestControl este un produs cu componentă duală, de protecţie şi de investiţie. Componenta de protecţie este reprezentată de o asigurare de viaţă cu suma asigurată de 3.000 de euro, acordată fără evaluare şi valabilă pe toată durata contractului. Componenta de investiţie este asigurată prin achiziţia de unităţi de fond. Structura fondului de investiţii este de minim 80% într-o Notă Structurată şi de maxim 20% în depozite Bancpost pe termen scurt. Nota Structurată are la bază un activ suport format dintr-un coş de acţiuni emise de 20 de companii internaţionale şi este listată la bursa din Luxemburg.

Clienţii pot contracta produsul InvestControl printr-o primă unică, în valoare de minimum 500 de euro. Din suma iniţială se vor deduce costul asigurării de viaţă, de 20 de euro, şi comisionul de emitere - 3,25% x (prima de asigurare - costul asigurării de viaţă). Suma astfel obţinută este folosită pentru cumpărarea unităţilor de fond, al căror preţ este de 9 euro pe unitate. Clientul va deţine astfel un număr de unităţi de fond, constant pe durata contractului, al căror preţ este calculat şi publicat zilnic. Valoarea contului clientului la un moment dat se calculează prin înmulţirea numărului de unităţi de fond cu preţul acestora din ziua respectivă.

Prin suma minimă de 500 de euro şi garantarea 100% a investiţiei iniţiale, InvestControl este un produs accesibil oricărui client persoană fizică, indiferent de venituri sau de gradul său de familiarizare cu astfel de produse. Durata contractului este de 5,5 ani, cu maturitate pe 14 decembrie 2017. Taxa de administrare este de 1,5% pe an din activul total al fondului.

La maturitate, performanţa fondului este calculată printr-un mecanism de evaluare al cărui principal beneficiu este că performanţa anuală luată în calcul este cel puţin egală cu cea aferentă anului anterior. Se elimină astfel posibilitatea unui randament negativ şi se maximizează potenţialul de câştig. Mai mult, dacă la maturitate valoarea fiecărei acţiuni este mai mare decât valoarea ei la momentul emiterii Notei Structurate (14 decembrie 2011), clienţii vor obţine un bonus de 5%.

După primele 6 luni, clienţii care doresc să îşi răscumpere unităţile de fond înainte de maturitate o pot face în orice moment, la valoarea lor de piaţă, din care se reţine o taxă de răscumpărare de 2%. În primele 6 luni, taxa de răscumpărare este de 100% din valoarea contului clientului.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

/actualitate/bancpost-distribuie-un-nou-produs-unit-linked-al-efg-eurolife-asigurari-de-viata-9801702
9801702
comments powered by Disqus
Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei? Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei?

Ajunsă la pragul istoric de un sfert de secol de activitate pe piaţa locală de servicii medicale private, reţeaua de sănătate Regina Maria se pregăteşte să construiască următorii 25 de ani de performanţă pe pilonii ridicaţi prin investiţiile şi inovaţiile implementate până acum. Care au fost cele mai importante borne depăşite? Ce înseamnă performanţa în medicina privată? Cum va arăta piaţa locală de servicii medicale private peste 25 de ani? – sunt câteva dintre întrebările la care ne răspunde Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

vezi continuarea
ZF.ro
Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Mediafax
Macron va dubla numărul de soldaţi, pentru a asigura protecţia şcolilor şi a lăcaşurilor de cult Macron va dubla numărul de soldaţi, pentru a asigura protecţia şcolilor şi a lăcaşurilor de cult
5 ani de la Colectiv, comemoraţi cu Piedone primar la Sectorul 5
MonitorulApararii
Chiar şi în pandemie, Balcanii de Vest rămân teren de luptă pentru sfere de influenţă Chiar şi în pandemie, Balcanii de Vest rămân teren de luptă pentru sfere de influenţă
VIDEO Mitingul lui Trump întrerupt de un F-16 care a interceptat un avion civil
MonitorulPartidelor
Clotilde Armand a depus jurământul de primar cu formula religioasă „Aşa să îmi ajute Dumnezeu!” Clotilde Armand a depus jurământul de primar cu formula religioasă „Aşa să îmi ajute Dumnezeu!”
Politicienii români, reacţie după atentatul de la Nisa: S-a atins o limită care impune măsuri ferme
MonitorulSiguranteiCetateanului
Artistul Dan Bittman: "În Suedia, masca e opţională. Noi nu luăm decât lucrurile rele" Artistul Dan Bittman: "În Suedia, masca e opţională. Noi nu luăm decât lucrurile rele"
Simptomele COVID-19 se modifică. Un medic din Iaşi susţine că boala ar putea fi cronică

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.