Bancpost a lansat planul de economii pentru copii, cu asigurare de viaţă inclusă

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 21 aprilie 2013 81 afişări

Bancpost, în parteneriat cu Eurolife ERB, a lansat planul de economii pentru copii, un produs care combină un cont de economii cu o asigurare cu economisire, adresat părinţilor cu copii cu vârsta de până la 15 ani.

Bancpost a lansat planul de economii pentru copii, cu asigurare de viaţă inclusă

Produsul este compus dintr-un cont de economii deschis pe numele copilului şi o asigurare de viaţă cu componentă de economisire pentru care copilul este beneficiar, iar părintele este persoana asigurată. La maturitatea contractului, în contul de economii se vor vira suma asigurată şi participarea la profit corespunzătoare componentei de asigurare. Suplimentar, părintele poate face depuneri oricând şi de orice valoare în contul de economii al copilului, fiind permise totodată şi retrageri de sume.

Plata primei lunare se face prin debitarea automată a contului de economii, care poate fi alimentat de către client atât de la distanţă, prin internet banking sau prin transferuri intra- şi interbancare, cât şi prin depuneri de numerar la ghişeele băncii.

Durata minimă a contractului de asigurare este de 10 ani, iar durata maximă este atinsă la împlinirea vârstei de 25 de ani a copilului. La încheierea contractului, clientul poate opta pentru creşterea anuală automată a primei de asigurare cu 5%, în scopul protecţiei la inflaţie. Mai departe, la fiecare aniversare a contractului, titularul poate opta pentru modificarea primei de asigurare şi pentru dezactivarea opţiunii de protecţie împotriva inflaţiei. Suma asigurată este 100% garantată la maturitatea contractului de asigurare. Dacă pe parcursul contractului survine decesul persoanei asigurate, compania de asigurări preia plata primelor lunare, astfel încât la maturitatea contractului copilul va beneficia integral de suma asigurată.

"O parte din profitul realizat prin investirea primelor de asigurare este adăugată la suma asigurată garantată, ceea ce înseamnă că, la maturitate, beneficiarul va primi mai mulţi bani. În plus, veniturilor rezultate din produsele de asigurare nu li se aplică impozitul pe venit de 16%", a precizat Anita Niţulescu, director general Eurolife ERB.

Contul de economii este remunerat cu o dobândă de 5,5% pe an, oferită pentru solduri de peste 500 lei. La sume lunare medii de peste 4.000 lei banca acordă un bonus de dobândă de 0,25% pe an. Suma minimă pentru deschiderea contului de economii este de 250 lei, sumă care poate fi însă folosită ulterior pentru plata primelor de asigurare lunare. Contul de economii este garantat de Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar.

Ca exemplu, un părinte care alege să încheie un plan de economii pentru copii Bancpost pentru a-i oferi copilului său o sumă de circa 22.000 de lei la maturitate va plăti o primă lunară de 150 de lei pe o perioadă de 10 ani, în timp ce dacă ia decizia din vreme şi are la dispoziţie o perioadă de 15 ani, atunci prima de asigurare lunară va fi de doar 75 de lei – în ambele cazuri a fost utilizată actualizarea anuală cu 5% pentru protejarea împotriva inflaţiei.

Bancpost ocupa la finele anului trecut locul al zecelea în sistemul bancar după valoarea activelor - 12,1 mld. lei, corespunzător unei cote de piaţă de 3,3%.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bancpost-a-lansat-planul-de-economii-pentru-copii-cu-asigurare-de-viata-inclusa-10776355
10776355
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.