Băncile europene, ţinta căderilor bursiere. SUA şi Europa dau vina una pe cealaltă

Postat la 19 august 2011 13 afişări

Bursele sângerează din nou după câteva zile de calm. Americanii se declară îngrijoraţi de băncile europene, iar europenii spun că pieţele scad pentru că economia din SUA dă semnale proaste. Pieţele europene au închis cu scăderi de 5%, iar indicii burselor americane scă­deau ieri cu 4% în prima parte a şedinţei de tranzacţionare, antrenate în principal de căderea acţiunilor băncilor.

Pieţele europene au închis cu scăderi de 5%, iar indicii burselor americane scă­deau ieri cu 4% în prima parte a şedinţei de tranzacţionare, antrenate în principal de căderea acţiunilor băncilor.

Turbulenţele s-au resimţit şi pe Bursa de la Bucureşti, care a închis cu o scădere de 3,5%. Investitorii, deja predispuşi la panică din cauza unor date indicând că economia zonei euro şi a Uniunii Europene încetineşte rapid, apropiin­du-se de stagnare, au fost descurajaţi de un articol publicat de The Wall Street Journal în care se arată că au­torităţile americane sunt tot mai îngri­jorate că problemele legate de dato­riile din zona euro vor contamina şi SUA, în special pe culoarul sec­to­rului bancar, şi vor monitoriza cu atenţie subsidiarele americane ale ma­rilor bănci europene. De asemenea, pieţele au reacţionat violent la afirma­ţiile a doi oficiali ai Rezervei Federale a SUA, care susţin că banca centrală americană nu ar trebui să intervină pentru a proteja jucătorii pe bursă.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
banci,
burse,
caderi
/actualitate/bancile-europene-tinta-caderilor-bursiere-sua-si-europa-dau-vina-una-pe-cealalta-8633622
8633622
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.