Bancile din SUA avertizeaza ca lipsa unui acord politic privind indatorarea va avea consecinte grave

Postat la 29 iulie 2011 9 afişări

Directorii celor mai mari institutii financiare din Statele Unite au facut presiuni asupra Casei Albe si Congresului pentru a ajunge la un acord in privinta plafonului de indatorare si a reducerii deficitului, avertizand ca lipsa unei decizii va avea "consecinte grave".

Politicienii americani trebuie sa ajunga la o intelegere, au afirmat, intr-o scrisoare comuna, directorii JP Morgan, Goldman Sachs, Bank of America si ai altor institutii financiare americane. "Neplata obligatiilor financiare ale tarii sau o retrogradare a ratingului Statelor Unite, ar reprezenta o lovitura puternica pentru increderea investitorilor si sectorului de afaceri - crescand dobanzile pentru toti cei care se imprumuta, subminand valoarea dolarului si agitand pietele financiare si bursele - si, astfel, inrautatind dramatic situatia economica deja dificila a Statelor Unite", se arata in scrisoarea bancherilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
acord,
banci,
indatorare,
consecinte
/actualitate/bancile-din-sua-avertizeaza-ca-lipsa-unui-acord-politic-privind-indatorarea-va-avea-consecinte-grave-8539783
8539783
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.