Banca Vaticanului închide aproximativ 900 de conturi

Postat la 02 octombrie 2013 38 afişări

Banca Vaticanului (IOR) a decis să închidă aproximativ 900 de conturi, printre care cele deţinute de ambasadele Iranului, Indoneziei şi Irakului, a anunţat marţi cotidianul Corriere della Sera.

Banca Vaticanului închide aproximativ 900 de conturi

 Potrivit cotidianului italian, IOR a trimis luni scrisori către 900 de clienţi, solicitându-le să-şi închidă contul, din cauza unor "suspiciuni de spălare de bani, chiar de finanţare a terorismului".

"Aceşti clienţi nu au reuşit să treacă o serie de controale realizată în mai de societate de consultanţă Promontory, lider mondial în combaterea spălării banilor", anunţă Corriere della Sera.

Intervievat de AFP, purtătorul de cuvânt al IOR "nu a confirmat", însă "nici nu a dezminţit" cifra vehiculată. El a ţinut să precizeze, totuşi, că închiderea conturilor nu este neapărat legată de suspiciuni cu privire la implicare în activităţi infracţionale.

"Începând din mai, noi verificăm identitatea tuturor clienţilor noştri, cu scopul de a vedea dacă ei corespund criteriilor în vigoare pentru a deţine un cont la IOR", a explicat el. În urma verificărilor, au fost detectate persoane care nu mai pot fi autorizate să deţină un cont la IOR, ca, de exemplu, ambasadori care nu mai sunt însărcinaţi cu misiuni pe lângă Sfântul Scaun.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/banca-vaticanului-inchide-aproximativ-900-de-conturi-11437871
11437871
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.