Banca Transilvania: Noua taxă este o naţionalizare a profiturilor. Va crea grave dezechilibre în sistemul bancar şi economie

Postat la 17 ianuarie 2019 69 afişări

Reacţie extrem de dură a celei mai mari bănci româneşti, Banca Transilvania, faţă de taxa bancară: „Este o naţionalizare a profiturilor. Va crea dezechilibre imediate şi grave în sectorul bancar şi în toată economia, cu efecte directe asupra populaţiei şi antreprenorilor locali“.

Banca Transilvania: Noua taxă este o naţionalizare a profiturilor. Va crea grave dezechilibre în sistemul bancar şi economie

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din Ro­mâ­nia după fu­ziu­nea cu Banc­post, a trans­mis la solicitarea ZF pri­ma reacţie, foarte cri­tică, faţă de decizia guver­nu­lui de a im­po­zita su­pli­mentar băncile.

BT afirmă că este vorba de o naţionalizare a profitu­rilor care va opri orice plan de dezvoltare al băncii în perioada următoare, că a oferit finanţări noi de 7 miliarde de lei în ultimii trei ani IMM-urilor şi microîntreprinderilor şi că taxa, dacă se va aplica trimestrial, va avea con­secinţe grave asupra sistemului bancar, a eco­no­miei, asupra populaţiei şi antreprenorilor.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.