Banca Nationala a Elvetiei a anuntat noi masuri de combatere a aprecierii francului

Postat la 10 august 2011 13 afişări

Banca Nationala a Elvetiei a anuntat miercuri noi masuri de combatere a aprecierii francului, printre care se numara cresterea lichiditatii pe piata monetara si efectuarea unor tranzactii valutare swap.

"Supraevaluarea masiva a francului elvetian ameninta dezvoltarea economiei in Elvetia si a crescut puternic riscurile privind stabilitatea preturilor", se arata intr-un comunicat al institutiei. Banca centrala a aratat ca va urmari atent evolutiile de pe piata valutara si, daca va fi necesar, va lua noi masuri de combatere a aprecierii francului. Banca Nationala a Elvetiei a surprins pietele cu o saptamana in urma, cand a redus dobanzile in banda 0-0,25%, respectiv "cat mai aproape de zero", si a anuntat ca va creste semnificativ volumul de franci din piata monetara. Masurile de lichiditate anuntate miercuri de banca au fost folosite ultima data in 2008.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
elvetia,
franc,
combatere,
apreciere,
moneda
/actualitate/banca-nationala-a-elvetiei-a-anuntat-noi-masuri-de-combatere-a-aprecierii-francului-8596053
8596053
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.