Banca Mondială: Recruţii reţelei teroriste Stat Islamic au o educaţie peste medie

Postat la 06 octombrie 2016 133 afişări

Banca Mondială: Recruţii reţelei teroriste Stat Islamic au o educaţie peste medie

Recruţii reţelei teroriste Stat Islamic au o educaţie peste medie în ţările lor de origine, contrar părerii generale că aceştia ar fi lipsiţi de educaţie sau chiar analfabeţi, potrivit unui studiu realizat de Bănca Mondială, citat de site-ul postului de televziune France 24.

Studiul "Incluziune socială şi economică pentru prevenirea extremismului violent" a avut drept obiectiv să identifice caracteristicile socioeconomice care ar putea explica de ce unele persoane sunt atrase de gruparea extermistă Stat Islamic.

Datele incluse în studiu relevă faptul că sărăcia nu reprezintă factorul principal care să explice radicalizarea şi adeziunea la o ideologie extremistă violentă.

Din cei 331 de recruţi incluşi într-o bază de date a Stat Islamic, doar 17% nu terminaseră liceul, în timp ce un sfert dintre aceştia aveau studii superioare.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.