Cea mai gravă problemă a României din ultimii 50 de ani

Postat la 05 octombrie 2016 322 afişări

Cea mai gravă problemă a României din ultimii 50 de ani

Dintre statele membre UE, România ocupă poziţia a treia în topul ţărilor în care populaţia vârstnică, de 80 de ani sau mai mult, este în continuă creştere. Doar în ultimul deceniu, numărul persoanelor vârstnice din România a crescut cu 2%. În acelaşi timp, populaţia României, la nivel general, va continua să scadă, astfel că se aşteaptă ca până în 2060 numărul de locuitori din ţara noastră să ajungă la 14,3 milioane, cu 5,6 milioane de locuitori mai puţin faţă de anul 2015.

De altfel, potrivit datelelor INS, populaţia rezidentă în România este la nivelul din 1966. Una dintre cauze este speranţa de viaţă care, la nivelul Uniunii, a crescut în ultimii ani. Cu toate acestea, în România speranţa de viaţă pentru populaţia vârstnică este printre cele mai scăzute din UE, în urma noastră situându-se doar Bulgaria, arată cel mai recent raport Eurostat.

Speranţa de viaţă în ţara noastră se situează în jurul vârstei de 75,4 ani, demonstrează şi datele furnizate de INS, potrivit cărora femeile au o durată medie a vieţii de 78,91 ani, cu aproape 7 ani mai mare decât speranţa de viaţă a bărbaţilor (71,96 ani). În acest ritm, cele mai pesimiste estimări arată, însă, că peste aproximativ 50 de ani populaţia ar putea ajunge chiar şi la 12,5 milioane de locuitori.

Cititi mai multe pe www.vocea.biz

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.