Banca cu picioare de lut. Începe divizarea băncii Dexia?

Postat la 07 octombrie 2011 17 afişări

Dexia pare a fi tot mai aproape de o divizare, Franţa, Belgia şi Luxemburgul căutând să îşi protejeze diviziile locale de criza datoriilor suverane care ameninţă sistemul financiar european, scrie Bloomberg.

Luxemburgul a anunţat că un investitor este interesat de achiziţia diviziei locale a Dexia. De asemenea, premierul belgian Yves Leterme a spus că va face orice este necesar pentru protejarea băncii în Belgia şi că deja există un plan de preluare a diviziei de credit franceze. Boardul de conducere al Dexia se va întâlni mâine pentru a discuta opţiunile.

Titlurile băncii au căzut cu 17% ieri pe fondul temerilor că divizarea băncii va lăsa acţionarii cu nişte hârtii fără valoare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Banca,
picioare de lut,
Dexia
/actualitate/banca-cu-picioare-de-lut-incepe-divizarea-bancii-dexia-8845632
8845632
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.