Banca Centrală Europeană majorează rata dobânzilor cu 25 de puncte de bază

Autor: Andreea Tobias Postat la 04 mai 2023 21 afişări

Banca Centrală Europeană majorează rata dobânzilor cu 25 de puncte de bază

Banca Centrală Europeană majorează rata dobânzilor cu 25 de puncte de bază.

Banca Centrală Europeană a majorat joi rata dobânzii de referinţă cu 25 de puncte de bază, în contextul în care continuă să lupte împotriva creşterii preţurilor de consum, ratele fiind acum la niveluri nemaiîntâlnite din noiembrie 2008.

Decizia vine după ce cifrele privind inflaţia publicate la începutul acestei săptămâni au arătat o creştere a ratei inflaţiei la 7% pentru luna aprilie, conform CNBC.

În acelaşi timp, inflaţia de bază, care exclude preţurile la alimente şi energie, a scăzut uşor la 5,6%.

Banca Centrală a pornit pe calea actuală de creştere în iulie 2022, când a adus rata principală de la -0,5% la zero. Cu toate acestea, în ciuda creşterilor consistente ale ratelor de atunci, inflaţia rămâne cu mult peste ţinta BCE de 2%.

Estimările publicate săptămâna trecută de Fondul Monetar Internaţional sugerează că inflaţia nu va atinge ţinta BCE până în 2025.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bce,
rată,
dobânzi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.