Baconschi, revoltat de identificarea persistentă a românilor cu fenomenul cerşetoriei

Postat la 27 noiembrie 2011 13 afişări

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, dezaprobă utilizarea aluziilor de factură negativă la adresa cetăţenilor români într-o emisiune difuzată de un post de radio din Franţa şi arată că a devenit revoltătoare identificarea persistentă a românilor cu fenomenul cerşetoriei.

"A devenit revoltătoare această identificare persistentă a cetăţenilor români cu fenomenul cerşetoriei şi se cuvine să condamnăm aceste derive de limbaj, înainte ca ele să se transforme într-o ostilitate la adresa comunităţii româneşti din Franţa. Aşa cum aţi putut observa, reacţionăm prompt de fiecare dată când se recurge la o generalizare nejustificată şi la promovarea în media a unor stereotipuri. Cu toate acestea, constat cu regret că presa franceză persistă în asemenea aluzii de factură negativă, în cazul de faţă fiind cu atât mai surprinzător, cu cât acestea îşi au originea în afirmaţiile unui reprezentant al lumii artistice franceze şi internaţionale, cunoscut pentru convingerile sale multiculturale şi de susţinere a drepturilor minorităţilor de orice tip", a declarat Teodor Baconschi, conform MAE.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
externe,
baconschi,
revolta,
discriminare,
romani
/actualitate/baconschi-revoltat-de-identificarea-persistenta-a-romanilor-cu-fenomenul-cersetoriei-9009562
9009562
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.