Baconschi: Discuţia privind Schenghen a fost amânată pentru a se evita un vot

Postat la 22 septembrie 2011 18 afişări

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, joi, că discuţia despre Schengen a fost amânată pentru a se evita un vot, precizând că a fost găsită o formulă de compromis care menţine deschisă discuţia pentru intrarea României în acest Spaţiu.

"E amânată discuţia pentru a se evita un vot", a spus Baconshi, la Parlament, unde participă la reuniunea PPE.

Întrebat despre posibila amânare a aderării României la Schengen, Baconschi a apreciat că aceasta este "o formulă de compromis care menţine deschisă discuţia" şi a spus că i se pare cea mai rezonabilă pentru moment.

El a precizat că a avut un dialog constant cu toate statele memre, inclusiv la New York, şi continuă să lucreze pentru a-i convinge pe olandezi şi finlandezi în ceea ce priveşte acceptarea aderării.

Baconshi a evitat să comenteze informaţiile potrivit cărora numele său s-ar afla pe o listă de remaniere, rugându-i pe jurnalişti să-l întrebe pe premier în legătură cu acest lucru.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Baconschi,
Schenghen,
vot
/actualitate/baconschi-discutia-privind-schenghen-a-fost-amanata-pentru-a-se-evita-un-vot-8786810
8786810
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.