B1 TV, amendat cu 20.000 de lei pentru comentarii despre Alina Gorghiu şi Adrian Năstase

Autor: Madalina Cerban Postat la 03 septembrie 2015 94 afişări

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat B1 TV, cu 20.000 de lei, din cauza emisiunii "Lumea lui Banciu", în care Radu Banciu a făcut mai multe comentarii - care au încălcat legislaţia audiovizualului-, referitoare la copreşedintele PNL Alina Gorghiu şi la fostul premier Adrian Năstase.

CNA a reluat, în şedinţa de joi, votul în cazul B1 TV, după ce în şedinţa din 28 iulie niciuna dintre propunerile făcute nu a întrunit numărul minim necesar de voturi (şase) pentru a putea fi aplicată.

Astfel, joi, membrii CNA au pornit votul de la ultimele două propuneri rămase în discuţie în acest caz: amendă de 20.000 de lei (propusă de Radu Herjeu) şi somaţie publică (propusă de Monica Gubernat).

Amenda a fost aplicată cu şase voturi "pentru" (Florin Gabrea, Lorand Turos, Viorel Buda, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu), în timp ce Monica Gubernat, Laura Georgescu şi Gabriel Tufeanu au votat "împotrivă".

Sancţiunea a fost aplicat pentru încălcarea articolului 32, alineatul 1 din Codul audiovizual, potrivit căruia "Niciun drept conferit prin lege nu poate fi exercitat într-un mod excesiv şi nerezonabil, contrar bunei-credinţe, în scopul de a vătăma sau de a păgubi pe altul ori profitând de ignoranţa sau de buna-credinţă a persoanelor", a articolului 33, alineatele 1 şi 3 din Cod - "Orice persoană are dreptul la respectarea vieţii private şi de familie, a domiciliului şi a corespondenţei. Este interzisă difuzarea de ştiri, dezbateri, anchete sau de reportaje audiovizuale care constituie imixtiuni în viaţa privată şi de familie a persoanei, fără acordul acesteia" - şi a articolului 40, alineatul 3 din Cod - "Moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă".

Potrivit CNA, în ediţia din 10 iunie a emisiunii "Lumea lui Banciu", realizatorul Radu Banciu a făcut mai multe afirmaţii referitoare la fostul premier Adrian Năstase şi la familia acestuia. Astfel, Banciu a spus despre Năstase că este "un puşcăriaş", "un duşman al poporului", "o jigodie colosală", care "a furat România". De asemenea, Radu Banciu a făcut referire la familia lui Adrian Năstase, vorbind despre "hidoasa" soţie a acestuia şi despre "hidoşii" copii ai acestuia şi despre "nenorocita aia de Tamara, cu tot jaful ăla de la Cornu".

Pe de altă parte, în ediţia din 1 iulie a emisiunii sale, Radu Banciu a făcut referire la un avort pe care l-ar fi făcut în trecut copreşedintele PNL Alina Gorghiu, în urma unei relaţii pe care ar fi avut-o în acel moment cu Lucian Isar, care la momentul respectiv era căsătorit cu o altă femeie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
B1 TV,
GORGHIU,
NĂSTASE
/actualitate/b1-tv-amendat-cu-20-000-de-lei-pentru-comentarii-despre-alina-gorghiu-si-adrian-nastase-14699118
14699118
comments powered by Disqus

ALEPH STORY: Cum facem ca cei care termină Podul Iloaiei din Iaşi sau Viaceslav Harnaj din Bucureşti să ajungă să câştige şi ei 2.000 de euro pe lună în agrobusiness? O discuţie cu Cristian Hostiuc, Ziarul Financiar şi Bogdan Nicolae, Aleph News

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.