Angajata unei firme de credit din Făgăraş, arestată pentru un prejudiciu de peste 1,3 milioane lei

Autor: Mihaela Gradinaru Postat la 02 septembrie 2015 33 afişări

O femeie de 66 de ani, angajată a unei instituţii de credit din Făgăraş, judeţul Braşov, a fost arestată preventiv pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată după ce a întocmit în fals 106 contracte de împrumut, cauzând un prejudiciu de peste 1,3 milioane de lei.

Poliţia Judeţeană Braşov a anunţat, miercuri, că o femeie de 66 de ani din Făgăraş a fost reţinută şi apoi arestată preventiv, marţi, după ce a adus un prejudiciu de peste 1,3 milioane de lei firmei la care lucra, o instituţie de credit, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraş, au stabilit că în perioada 2012-2014, angajata ar fi întocmit în fals 106 contracte de împrumut pe numele unor persoane din zona Făgăraşului, prin imitarea semnăturii acestora pe contracte şi pe alte documente (dispoziţii de plată către casierie şi angajamente de plată ale giranţilor), fără ca persoanele în numele cărora au fost luate împrumuturile şi giranţii să aibă cunoştinţă de acest lucru.

În acest fel, angajata a cauzat un prejudiciu total de 1.316.300 de lei.

"În data de 31 august, angajata instituţiei a fost reţinută de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată şi a fost prezentată ieri (marţi - n.r.) Judecătoriei Făgăraş. În urma probatoriului administrat de poliţişti şi procurorul de caz, instanţa a dispus arestarea ei preventivă pentru 30 de zile. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii sale activităţi infracţionale", a spus comisarul şef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov.

De asemenea, poliţiştii au început demersurile în vederea luării măsurilor asigurătorii pentru recuperarea prejudiciului cauzat, potrivit sursei citate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ANGAJATĂ,
FIRMĂ,
FRAUDĂ
/actualitate/angajata-unei-firme-de-credit-din-fagaras-arestata-pentru-un-prejudiciu-de-peste-1-3-milioane-lei-14697507
14697507
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.