Avocatul Poporului se opune obligativităţii certificatului verde la locul de muncă: „Condiţionarea contractului de muncă de vaccinare este neconstituţională”

Postat la 26 ianuarie 2022 101 afişări

Avocatul Poporului se opune obligativităţii certificatului verde la locul de muncă: „Condiţionarea contractului de muncă de vaccinare este neconstituţională”

Avocatul Poporului susţinne că impunerea obligativităţii certificatului verde la locul de muncă încalcă Constituţia României.

Instituţia a informat, în cadrul unei conferinţe de presă, că este necesar ca autorităţile să păstreze un echilibru între interesul general de sănătate publică şi de interesul particular privind dreptul fiecărei persoane de a avea acces la procurarea celor necesare vieţii prin propria muncă, informează Antena 3.

„Din perspectiva noastră sunt neconstituţionale suspendarea contractelor de muncă în caz de nevaccinare, iar dacă se impune testarea e o întreagă discuţie cât anume trebuie suportat de stat sau cât anume de angajat. Ne întrebăm în ce măsură există fonduri pentru plata acestor concedii medicale, dacă, aşa cum spun medicii şi aşa cum spune ministrul Alexandru Rafila, o să ajungem toţi să ne infectăm”, informează Avocatul Poporului.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
munca,
avocat,
avocatul poporului

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.