Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul unui arădean care are o pensie de 39 de lei

Postat la 12 aprilie 2017 119 afişări

Avocatul Poporului s-a sesizat şi face o anchetă în cazul unui bărbat cu grad de handicap din Arad, care primeşte o pensie de doar 39 de lei pe lună.

Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul unui arădean care are o pensie de 39 de lei

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Avocatul Poporului, ancheta are loc în cazul unui bărbat cu grad de handicap din Arad care primeşte o pensie de doar 39 de lei pe lună.

Sesizarea din oficiu şi ancheta vizează posibila încălcare a două articole din Constituţie privind nivelul de trai şi protecţia persoanelor cu handicap.

Conform informaţiilor din mass-media, bărbatul, cu un braţ amputat şi trei copii în îngrijire, primeşte de la stat o pensie de handicap foarte mică.

Comisia care a evaluat cazul său nu i-a dat dreptul la însoţitor, conform celor relatate în presă, arată Avocatul Poporului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.