Avocatul Poporului s-a autosesizat în problema lipsei apei calde şi a căldurii în Capitală

Autor: Laura Buciu Postat la 15 decembrie 2020 217 afişări

Avocatul Poporului s-a autosesizat în problema lipsei apei calde şi a căldurii în Capitală şi cere primăriilor de sector şi Primăriei Bucureşti sp comunice „imediat” ce măsuri au dispus, în contextul pandemic.

Avocatul Poporului s-a autosesizat în problema lipsei apei calde şi a căldurii în Capitală

Avocatul Poporului a transmis, marţi, că a luat cunoştinţă despre lipsa apei calde şi a căldurii în toate sectoarele din Bucureşti, după ce în mass-media au apărut numeroase articole despre această problemă.

În situaţia în care România este în plină perioadă pandemică, Avocatul Poporului cere Primăriei Capitalei şi primăriilor de sector să spună ce măsuri au fost luate.

„Având în vedere că problema lipsei apei calde şi a căldurii reprezintă o chestiune de sănătate publică, mai ales că România se confruntă cu lupta împotriva virusului COVID-19, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu încă din data de 9 decembrie 2020. Astfel, au fost efectuate demersuri la toate primăriile de sector, precum şi la Primăria Municipiului Bucureşti, pentru a ne comunica măsurile imediate dispuse, în vederea asigurării condiţiilor de trai normale, în case în această iarnă, întrucât anotimpul rece s-a instalat deja”, a transmis Avocatul Poporului, într-un comunicat de presă.

Avocatul Poporului va face publice rezultatele.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a spus, vinerea trecută, că în prezent CET Sud dă căldură la 75 de grade şi speră să se ajungă la 85 de grade în zilele care urmează. Speranţa edilului este ca bucureştenii că aibă căldură în case măcar la nivelul iernii trecute.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat, la rândul său, că toate problemele cu căldura şi apa caldă în Capitală pornesc de la reţeaua primară, pe care sunt pierderi uriaşe din cauza lipsei de investiţii: „Vrem, nu vrem, iarna asta trebuie să o trecem aşa”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avocatul poporului,
căldură,
apă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.