Avertizarea israelienilor: Iranul este "mai aproape ca niciodată" de obţinerea bombei atomice

Postat la 22 februarie 2013 16 afişări

Israelul a subliniat joi că Iranul "este mai aproape ca niciodată" să obţină bomba atomică, după ce Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a anunţat că Teheranul a început să instaleze centrifuge mai moderne la una dintre instalaţiile sale nucleare.

Într-un comunicat, Biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu a calificat ca "grav" raportul AIEA, subliniind că Iranul este "în prezent mai aproape ca niciodată de obţinerea de material îmbogăţit pentru o bombă atomică".

Raportul "dovedeşte că Iranul continuă să avanseze rapid către linia roşie pe care premierul a trasat-o în cursul discursului susţinut la ONU", se insistă în comunicat.

Într-un discurs susţinut în faţa membrilor Adunării Generale a ONU în septembrie 2012, Netanyahu a reclamat să fie stabilită o "linie roşie clară" pentru a determina până unde poate merge Iranul în materie nucleară, dar fără să se doteze cu o bombă atomică.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Avertizare,
Iran,
israelieni,
bomba atomica
/actualitate/avertizarea-israelienilor-iranul-este-mai-aproape-ca-niciodata-de-obtinerea-bombei-atomice-10586469
10586469
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.