Avertismentul şefului unuia dintre cei mai mari angajatori din piaţa locală: În 2-3 ani o să ne confruntăm cu un deficit mare de forţă de muncă pe poziţiile cu valoare adăugată. Deja ne lipsesc oameni

Autor: Cristina Bellu Postat la 29 iunie 2022 624 afişări

Avertismentul şefului unuia dintre cei mai mari angajatori din piaţa locală: În 2-3 ani o să ne confruntăm cu un deficit mare de forţă de muncă pe poziţiile cu valoare adăugată. Deja ne lipsesc oameni

Christian von Albrichsfeld, şeful Continental Automotive România, cel mai mare producător de componente auto prezent pe piaţa locală, cu aproape 18.000 de salariaţi, spune că una dintre provocările cu care se confruntă business-ul în momentul de faţă se referă la deficitul forţei de muncă, în special pe segmentul care acoperă poziţiile cu valoare adăugată.

“Avem nevoie de mulţi oameni pe care să-i folosim în job-uri de valoare adăugată. În 2-3 ani o să fie un deficit mare. Deja ne lipsesc oameni”, a spus Christian von Albrichsfeld pentru ZF .

El consideră că locuitorii din regiunile slab industrializate ar putea reprezenta un potenţial în acest sens.

“În primul rând trebuie să vedem unde găsim oameni. Rata şomajului din România este foarte mică, dar nu ştiu unde este forţa de muncă. Din statistici, 22-23% din populaţie lucrează în agricultură. În Europa, în toate ţările, procentul acesta este de 3-4%. Deci există un potenţial şi probabil există un potenţial în regiuni care nu sunt atât de dezvoltate”, a mai spus Christian von Albrichsfeld.

Continental dezvoltă tehnologii şi servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă şi interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora.

În perioada 1999 - 2021 compania a investit peste 2 miliarde de euro în activităţile din România.

Continental deţine şase unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi.

Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în Bucureşti. La finalul anului 2021, Continental avea peste 17.500 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri şi informaticieni.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.