Avertisment SUMBRU venit de la Londra: Brexit va răvăşi zona serviciilor financiare

Postat la 12 iulie 2018 142 afişări

Avertisment SUMBRU venit de la Londra: Brexit va răvăşi zona serviciilor financiare

Relaţia Marii Britanii cu Uniunea Europeană de după Brexit va afecta grav zona serviciilor financiare, crede Catherine McGuiness, preşedintele Comitetului de Politici şi Resurse de la Londra.

"Prin slăbirea relaţiilor cu Europa, sectorul financiar britanic va deveni incapabil să mai genereze locuri de muncă şi să susţină creşterea altor sectoare economice. E atât de simplu", a declarat McGuiness celor de la Reuters.

Premierul Theresa May se confruntă cu o criză generată de modul în care se derulează negocierile pe tema ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Boris Johnson, ministru de Externe şi unul dintre cei mai importanţi actori politici pro-Brexit şi-a depus la începutul săptămânii demisia. Demisia lui Johnson intervine după cea a lui David Davis, ministrul britanic pentru Brexit.

Guvernul Theresa May a adoptat recent o nouă abordare în negocierile cu Bruxellesul pe tema Brexit, propunând crearea unei zone de liber-schimb, dar, potrivit diplomaţilor europeni, noul plan al Marii Britanii probabil nu va fi acceptat de Uniunea Europeană, scrie Financial Times.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.