Roboţii industriali sunt prima alegere a companiilor care implementează inteligenţa artificială

Postat la 12 iulie 2018 61 afişări

Roboţii industriali şi învăţarea automată se află în topul preferinţelor companiilor care aleg să implementeze inteligenţa artificială (AI) în activitatea lor, arată un studiu efectuat de compania de consultanţă Deloitte.

Roboţii industriali sunt prima alegere a companiilor care implementează inteligenţa artificială

Dintre cele 250 de companii care au luat parte la studiu, 59% au menţionat roboţii industriali ca tipul de inteligenţă artificială implementat. Şi, cu un procentaj de 58%, învăţarea automată se află pe locul doi - învăţarea automată având rolul dezvoltării de algoritmi şi de metode ce permit unui sistem informatic să înveţe algoritmi, date sau reguli.

Procesarea sau generarea limbajului natural a fost adoptată de 53% dintre respondenţi, sistemele expert - utilizate la problemele de algoritmică deterministică - de 49%, iar reţele neuronale profunde - utilizate în prediciţii de serii temporale, recunoaştere de tipare sau de voce - de 34% dintre respondenţi.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.