Avertisment primit de OMS: Un virus mai agresiv al gripei aviare, identificat în Indonezia

Postat la 11 decembrie 2012 19 afişări

Un virus al gripei aviare, mai virulent şi niciodată identificat anterior în Indonezia, este responsabil de moartea a sute de mii de raţe, în ultimele săptămâni, în ţară, a dezvăluit veterinarul-şef din cadrul Guvernului într-un e-mail.

"Am găsit un subtip al (virusului) H5N1 al gripei aviare deosebit de patogen, din încrengătura 2.3", anunţă Syukur Iwantoro într-o scrisoare adresată administraţiilor locale şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

"Această încrengătură, depistată pentru prima dată în Indonezia, este foarte diferită de cea a tipului de gripă aviară idebntificată anterior, şi anume încrengătura 2,1", precizează el.

O încrengătură corespunde unui grup de organisme vii prezentând un strămoş comun.

Federaţia crescătorilor de păsări a anunţat Ministerului Agriculturii moartea a peste 300.000 de raţe, în mai multe provincii de pe Insula Java, începând din noiembrie.

Syukur Iwantoro a recomandat continuarea cercetărilor, pentru a se stabili dacă acest tip de virus provine de la o mutaţie genetică a virusului cunoscut până în prezent sau dacă este vorba despre o nouă suşă provenind din srăinătate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Avertisment,
OMS,
gripa aviara
/actualitate/avertisment-primit-de-oms-un-virus-mai-agresiv-al-gripei-aviare-identificat-in-indonezia-10384519
10384519
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.