Avalanche depăşeşte Shiba Inu şi Dogecoin şi devine a zecea cea mai valoroasă criptomonedă din lume, cu o tehnologie care ar putea contesta dominanţa exercitată de Ethereum

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 22 noiembrie 2021 458 afişări

Avalanche depăşeşte Shiba Inu şi Dogecoin şi devine a zecea cea mai valoroasă criptomonedă din lume, cu o tehnologie care ar putea contesta dominanţa exercitată de Ethereum

Criptomoneda Avalanche (tranzacţionată sub simbolul $AVAX) a ajuns pentru scurt timp la un nou maxim istoric de 114,96 dolari per token şi a devenit una dintre cele mai valoroase monede digitale din lume, cu o valoare de piaţă de 31,5 miliarde de dolari. Activul şi-a dublat valoarea în ultima lună şi a crescut cu peste 3.000% în ultimele 12 luni, scrie Fortune.

Luni, la 18:00, preţul AVAX era de 135,7 dolari, iar capitalizarea ajungea la 30,2 miliarde de dolari, a zecea la nivel global, peste Dogecoin (29,5 miliarde de dolari) şi Shiba Inu (24,7 miliarde).

Un nou acord încheiat între Avalanche şi firma de consultanţă şi audit Deloitte a stimulat, cel mai probabil, interesul în monedă şi tehnologia din spatele ei.

Săptămâna trecută, Deloitte a anunţat că va lucra împreună cu Ava Labs, firma care a dezvoltat şi lansat Avalanche în septembrie 2020, pentru a folosi blockchain-ul Avalanche şi a lucra astfel cu Agenţia Federală pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă din SUA (FEMA).

Deloitte şi Avalanche au declarat că vor implementa o nouă platformă de tip Close as You Go (CAYG) care va simplifica procesele FEMA de agregare şi validare a dezastrelor federale.

„CAYG dispune de o interfaţă user-friendly facilitată de o serie inovatoare de blockchain-uri, ajutând agenţiile locale şi federale să se concentreze asupra recuperării, în locul amplelor procese de revendicare (claims processes – n.r.)”, spune John Wu, preşedinte al Ava Labs.

Moneda este susţinută de propriul său blockchain care promite viteze accelerate, comisioane mai mici şi mai puţine deşeuri generate de echipamentele electronice prin comparaţie cu Ethereum, aflat în competiţie directă cu AVAX. În septembrie, Avalanche a atras finanţări de peste 230 de milioane de dolari din partea unor investitori precum firma americană de venture capital Polychain şi hedge fund-ul Three Arrows Capital din Singapore, lansându-şi un fond propriu numit Blizzard care va întreţine proiectele din cadrul platformei Avalanche.

Avalanche se descrie drept „cea mai rapidă platformă de contracte smart din industria blockchain”. Contractele smart le permit cumpărătorilor şi vânzătorilor să introducă automat termenii unui acord în contracte care se execută singure. Ethereum a fost prima platformă majoră de acest fel din industria crypto.

Ether este în prezent a doua cea mai valoroasă criptomonedă din lume, cu o capitalizare de 500 de miliarde de dolari. Însă creşterile înregistrate recent de AVAX au determinat unii investitori să pună la îndoială dominanţa exercitată în acest sens de Ethereum.

Zhu Su, CEO al Three Arrows Capital, a scris recent pe Twitter că a „abandonat” Ethereum după câţiva ani în care a susţinut token-ul. Zhu, care a investit în AVAX, spune că utilizatorii Ethereum s-au plâns cu privire la costurile tranzacţiilor şi s-ar putea îndrepta către monede precum Solana şi Avalanche dacă platforma nu se va adapta suficient de rapid. Avalanche susţine că blockchain-ul său poate procesa 4.500 de tranzacţii pe secundă, faţă de 15 tranzacţii pe secundă pe Ethereum.

Între timp, unii utilizatori fac referire la următoarele actualizări ale Ethereum. Tehnologia Ethereum 2.0 va fi disponibilă în totalitate anul viitor şi va îmbunătăţi experienţa utilizatorilor şi va îngreuna tot mai mult munca rivalilor.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.