Autorităţile britanice vor aplica pedepse cu închisoarea pentru firmele crypto care lansează reclame neautorizate

Autor: Alex Ciutacu Postat la 06 februarie 2023 29 afişări

Autorităţile britanice vor aplica pedepse cu închisoarea pentru firmele crypto care lansează reclame neautorizate

Firmele crypto prezente în Marea Britanie vor fi obligate să se conformeze unui set de reguli mai strict atunci când vine vroba de reclame, iar încălcarea noilor reglementări ar putea duce chiar şi la pedepse de până la doi ani de închisoare, după cum indică planurile autorităţii britanice de supraveghere financiară, potrivit CoinDesk.

Noile reguli nu sunt încă finalizate, dar autoritatea spune că acestea vor fi similare cu cele aplicate pentru alte investiţii cu grad de risc ridicat. Promoţiile anunţate trebuie să fie clare şi corecte, iar clienţilor trebuie să li se ofere o perioadă de 24 de ore de la prezentarea promoţiei până la o eventuală achiziţie, astfel încât aceştia să evite investiţiile realizate pe grabă.

„Regimul se va aplica tuturor firmelor care promovează active crypto către clienţi din Marea Britanie, indiferent dacă firma are sediul peste hotare, indiferent de tehnologia sau canalul utilizat pentru realizarea acelei reclame. Luăm măsuri acum pentru a ne asigura că aceste firme vor putea să-şi promoveze în continuare produsele către clienţii din Marea Britanie, în linie cu cadrul legal”, a transmis autoritatea britanică de supraveghere financiară.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.