Automobile Bavaria: Michael Schmidt fondatorul companiilor Automobile Bavaria şi MHS Truck & Bus nu mai deţine nicio funcţie în cadrul companiilor din România

Autor: Dorin Oancea Postat la 13 octombrie 2022 84 afişări

Automobile Bavaria: Michael Schmidt fondatorul companiilor Automobile Bavaria şi MHS Truck & Bus nu mai deţine nicio funcţie în cadrul companiilor din România

Michael Schmidt fondatorul companiilor Automobile Bavaria şi MHS Truck & Bus nu mai deţine nicio funcţie în cadrul companiilor din România şi nu este implicat în activitatea operaţională a acestora, arată într-o declaraţie Leonhard Georg Pfeffer, CEO şi administrator al Automobile Bavaria.

Declaraţia vine în contextul dicuţiilor din spaţiul public, generate de liderul USR, Cătălin Drulă, care a anunţat că a sesizat mai multe autorităţi, printre care Curtea de Conturi şi OLAF, pentru a ancheta licitaţia pentru autospeciale de poliţie câştigată de BMW. În context au apărut informaţii legate de prietenia dintre preşedintele Klaus Iohannis şi Michael Schmidt.

Leonhard Georg Pfeffer, spune că la nivel mondial, de peste 60 de ani, un departament special al BMW AG colaborează cu autorităţile guvernamentale internaţionale pentru a dezvolta autovehicule care îndeplinesc cele mai înalte standarde.

În România, autorităţile utilizează motociclete BMW începând din anii 1960, alături de alte 150 ţări din lume. Automobile Bavaria este principalul furnizor de motociclete pentru autorităţile din ţara noastră din ultimii 25 ani. „În anul 2009 am livrat Poliţiei Române un prim lot de autospeciale BMW Seria 3.

Participăm de peste 25 ani în licitaţii publice la nivel internaţional, iar prioritatea noastră ca participant este de a ne asigura că putem răspunde cerinţelor organizatorilor cu o ofertă competitivă. Ca în orice proces de achiziţie în care ne implicăm, respectăm fără excepţie paşii şi procedurile comunicate oficial. De asemenea, ne oferim întregul sprijin autorităţilor în demersurile pentru clarificarea condiţiilor licitaţiei.

Contractele cu autorităţile publice nu deţin o pondere semnificativă în cifra de afaceri a companiei noastre, reprezentând sub 5% din livrările anuale ale Automobile Bavaria.

Autospecialele BMW 320i xDrive ofertate IGPR nu reprezintă maşini de lux. Acestea sunt inscripţionate, dotate cu sisteme de avertizare optică şi acustică, baterie suplimentară pentru echipamente speciale şi set suplimentar de roţi de iarnă. Sunt autovehicule special concepute pentru autorităţi şi ofertate la un preţ special. Mai mult, pe întreaga durată a derulării contractului ne-am angajat să menţinem preţul stabilit, chiar dacă pe piaţa auto ar putea avea loc schimbări care să determine o majorare a preţurilor de listă.

Autovehiculele BMW sunt eficiente din punctul de vedere al costurilor de întreţinere. Intervalele de service oferite de BMW sunt printre cele mai mari din industrie, fiind mult mai mari decât cele oferite de producătorii autohtoni, de exemplu. Intervalele de revizie pentru BMW 320i xDrive sunt de 25.000 km. Garanţia oferită în cadrul contractului este de 5 ani/sau 200.000 km. În 100.000 km, pentru BMW 320 xi sunt necesare 4 revizii.

Neînscrierea la prima licitaţie organizată de IGPR a fost cauzată de limitările de producţie, situaţie cunoscută în întreaga industrie auto în ultimii ani.

Referitor la speculaţiile apărute în anumite publicaţii referitor la o posibilă implicare a domnului Michael Schmidt în participarea noastră la această licitaţie, dorim să clarificăm faptul că fondatorul companiilor Automobile Bavaria şi MHS Truck & Bus nu mai deţine nicio funcţie în cadrul companiilor din România şi nu este implicat în activitatea operaţională a acestora.

La nivelul Holdingului MHS înregistrat în Austria, business-ul din România reprezintă o parte a activităţii, alături de companii din Germania şi Austria. Având în vedere neimplicarea domniei sale în activitatea comercială sau în procesul decizional din cadrul companiilor înregistrate în Holding, nu se pot face legături între viaţa personală a domnului Schmidt şi activitatea acestor companii”, mai arată CEO-ul Automonbile Bavaria.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bmw,
poliţie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.