Austria va impune limite la expunerea băncilor în estul Europei, în pofida nemulţumirii din regiune

Postat la 12 ianuarie 2012 15 afişări

Austria va anunţa norme pentru a creşte siguranţa propriului sistem financiar prin limitarea expunerii în Europa emergentă, în pofida nemulţumirilor generate de anunţul acestei măsuri în regiune, au declarat surse apropiate situaţiei, citate de Reuters.

"Decizia a fost luată", a spus, sub protecţia anonimatului, un oficial care a participat la o "întâlnire de rutină" miercuri a autorităţilor de reglementare din 17 ţări din Europa de Est. În încercarea de a-şi păstra ratingul maxim posibil "AAA", în contextul crizei din zona euro şi a temerilor privind expunerea băncilor austriece în ţările din Europa Centrală şi de Est, Austria a anunţat în noiembrie, în mod neaşteptat, restricţii la creditarea în regiune pentru marile grupuri financiare din ţară, Erste, Raiffeisen şi UniCredit Bank Austria, parte a grupului italian UniCredit.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
austria,
expunere,
banci,
nemultumire,
regiune
/actualitate/austria-va-impune-limite-la-expunerea-bancilor-in-estul-europei-in-pofida-nemultumirii-din-regiune-9143061
9143061
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.