Australia nu va mai avea producători auto din 2017, după ce Toyota va închide ultima fabrică

Postat la 10 februarie 2014 27 afişări

Australia nu va mai avea producţie auto peste trei ani, Toyota anunţând că va închide în 2017 fabrica de la Melbourne, cu 2.500 de angajaţi, după ce Ford şi General Motors au luat decizii similare anul trecut.

Australia nu va mai avea producători auto din 2017, după ce Toyota va închide ultima fabrică

 Toyota produce autovehicule în Australia începând din 1963. Compania japoneză şi-a motivat decizia acuzând costurile ridicate, aprecierea dolarului australian şi posibilităţile slabe de a realiza economii semnificative, transmite Bloomberg.

"Am făcut tot ce ne-a stat în putinţă pentru a transforma afacerea, dar realitatea este că sunt prea mulţi factori pe care nu îi putem controla şi care fac ca producţia auto să nu fie viabilă în Australia. Operaţiunile noastre de producţie au continuat să înregistreze pierderi, în pofida eforturilor noastre", a declarat într-un comunicat preşedintele Toyota Australia, Max Yasuda.

Plecarea Toyota marchează sfârşitul industriei auto australiene, cu 113 ani de tradiţie, pe fondul scăderii vânzărilor, anvergurii reduse a fabricilor din ţară, care limitează posibilităţile de reducere a costurilor, şi aprecierii dolarului australian, care a urcat cu 50% în perioada 2009-2012, determinând reducerea puternică a preţurilor maşinilor de import.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/australia-nu-va-mai-avea-producatori-auto-din-2017-dupa-ce-toyota-va-inchide-ultima-fabrica-12055714
12055714
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.