AUR cere din nou demiterea lui Novak: strategia pentru sport este în maghiară, subtitrată în română

Autor: Laura Buciu Postat la 01 noiembrie 2022 48 afişări

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) cere din nou demiterea ministrului Sportului, după ce Eduard Novak a postat pe pagina sa de Facebook o prezentare a strategiei naţionale pentru sport realizată în limba maghiară şi subtitrată în limba română.

AUR cere din nou demiterea lui Novak: strategia pentru sport este în maghiară, subtitrată în română

„Cerem preşedintelui României şi prim-ministrului să acţioneze neîntârziat pentru protecţia Constituţiei. O nouă sfidare la scenă deschisă faţă de Statul Român, marca UDMR! Ministrul Sportului, Eduard Novak a postat pe pagina sa de Facebook o prezentare video a strategiei naţionale pentru Sport realizată în limba maghiară şi subtitrată în română. Pentru a nu lăsa nicio interpretare asupra caracterului oficial al discursului, Novak vorbeşte sub sigla Ministerului Sportului din România”, transmite AUR.

AUR reaminteşte că Novak este „autor sau protagonist al unui lung şir de incidente în care defăima sau ignora însemnele de stat sau imnul României” şi că acesta „nu şi-a ascuns niciodată convingerile separatiste şi s-a erijat într-un promotor al autonomiei pe criterii etnice pentru zona Harghita – Covasna”.

„Prezentarea unei strategii naţionale de dezvoltare într-o limbă neoficială a statului nu este doar o lipsă totală de respect faţă de poporul român, dar şi o contestare agresivă şi făţişă a suveranităţii României. Un astfel de exponent al revizionismului maghiar nu are ce căuta în Guvernul României şi nu merită privilegiul de a reprezenta în niciun fel Statul Român”, mai spun cei de la AUR.

Reprezentanţii AUR adaugă că premierul Nicolae Ciucă, ca „preşedinte al partidului care a făcut Marea Unire şi general în rezervă al Armatei Române” trebuie să îşi facă datoria „şi să îndepărteze din Guvern oficina revizionismului maghiar şi falanga extremismului de la Budapesta, UDMR”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aur,
eduard novak,
sport

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.