Audienţă record în Cupa Davis: 27.432 de spectatori, la finala Franţa-Elveţia

Autor: Adrian Petculescu Postat la 21 noiembrie 2014 39 afişări

Recordul de asistenţă la un meci din Cupa Davis a fost bătut, vineri, la Villeneuve d'Ascq, cu ocazia finalei ediţiei 2014 a competiţiei, în care se întâlnesc Franţa şi Elveţia, pe arena de tenis creată pe Stadionul Pierre-Mauroy fiind prezenţi 27.432 de spectatori.

Precedentul record a fost înregistrat în 2004, când la finala Spania-SUA de la Sevilla au asistat 27.200 de spectatori, tot pe un stadion, Olimpico.

Stade Pierre-Mauroy, arena echipei de fotbal Lille, are o capacitate maximă de 50.000 de locuri.

Lângă Lille, în primul meci de simplu, care a început la ora 15.00, se întâlnesc francezul Jo-Wilfried Tsonga şi elveţianul Stanislas Wawrinka (scor 1-1 la seturi la ora transmiterii acestei ştiri).

Apoi, Roger Federer îl va întâlni pe francezul Gael Monfils, în cel de-al doilea meci de simplu, de vineri, din finala Cupei Davis.

În tribune sunt şi peste 3.000 de fani elveţieni.

Sâmbătă, de la ora 16.30, va avea loc meciul de dublu în care se vor întâlni perechea franceză Richard Gasquet/Julien Benneteau şi cuplul elveţian Marco Chiudinelli/Michael Lammer.

Duminică, începând cu ora 14.00, se vor disputa ultimele două meciuri de simplu: Jo-Wilfried Tsonga - Roger Federer şi Gael Monfils - Stanislas Wawrinka.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TENIS,
ASISTENŢĂ,
RECORD
/actualitate/audienta-record-in-cupa-davis-27-432-de-spectatori-la-finala-franta-elvetia-13615543
13615543
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.