Au prins viteza

Postat la 10 octombrie 2006 6 afişări

Compania italiana Fiat a rascumparat 8,4% din actiunile firmei Ferrari de la banca germana Commerzbank, pentru 260 de milioane de euro.

Compania italiana Fiat a rascumparat 8,4% din actiunile firmei Ferrari de la banca germana Commerzbank, pentru 260 de milioane de euro.

In urma dificultatilor financiare traversate in 2002, Fiat a vandut 34% din actiunile Ferrari, pentru 775,2 milioane de euro, catre un consortiu bancar compus din banca italiana Mediobanca, Commerzbank si Banca Popolare dell’Emilia Romagna, dar acum s-a redresat suficient pentru a incepe rascumpararea actiunilor Ferrari. In septembrie, Fiat rascumparase o prima transa de 29% din actiuni de la consortiul condus de Mediobanca, pentru 900 de milioane de euro. Un alt producator auto european, Volkswagen, a anuntat si el saptamana trecuta o achizitie importanta, respectiv 15% din actiunile producatorului german de camioane MAN, pentru 1,55 miliarde de euro, in perspectiva fuziunii tripartite pe care intentioneaza s-o realizeze cu MAN si cu firma suedeza Scania.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Au prins viteza
/actualitate/au-prins-viteza-2511758
2511758
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.