Au început să cadă capete la Twitter: Elon Musk a început concedierea a peste 7.000 de angajaţi ai gigantului tech într-o schemă de restructurare masivă

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 04 noiembrie 2022 234 afişări

Au început să cadă capete la Twitter: Elon Musk a început concedierea a peste 7.000 de angajaţi ai gigantului tech într-o schemă de restructurare masivă

Elon Musk s-a ţinut de cuvânt şi a început disponibilizarea a 7,500 de angajaţi ai Twitter, potrivit unui e-mail trimis la nivelul întregii companii. Concedierile fac parte dintr-o schemă de restructurare lansată pentru reducerea costurilor după ce CEO-ul Tesla a cumpărat compania cu 44 de miliarde de dolari, scrie Financial Times.

Angajaţii Twitter vor fi notificaţi cu privire la statutul lor în companie până vineri dimineaţă la ora 9:00.

„În efortul de a duce Twitter pe o traiectorie sănătoasă vom începe vineri dificilul proces de reducere a forţei de muncă. Recunoaştem că acest proces va afecta un număr mare de persoane care au ajutat prin muca lor compania, însă această acţiune este necesară pentru a asigura succesul în continuare”, se arată într-un mail al companiei citat de FT.

E-mailul nu a clarificat amploarea disponibilizărilor, însă Musk a elaborat planuri pentru concediarea a aproximativ 3.700 de oameni, adică jumătate din forţa de muncă a companiei. Cei familiarizaţi cu problema sunt de părere că cifra finală a disponibilizărilor s-ar putea schimba dramatic.

Disponibilizările se vor traduce într-o primă săptămână haotică la Twitter de când CEO-ul Tesla a preluat compania.

În interiorul gigantului-tech a existat agitaţie şi temeri timp de luni de zile după ce Elon Musk a lansat prima ofertă de cumpărare, înainte de a încerca să se retragă. După un război dus în instanţă între Musk şi Twitter, miliardarul a fost nevoit să respecte înţelegerea iniţială conform căreia urma să preia compania pentru 54,20 de dolari pe acţiune.

Miliardarul n-a ţinut niciodată secretă dorinţa sa de a trece compania printr-o restructurare masivă pentru a o aduce „pe un parcurs stabil şi sănătos”.

În e-mailul trimis joi către toată compania se preciza că birourile Twitter se vor închide temeporar şi se vor suspenda toate legitimaţiile şi cardurile de acces ale angajaţilor „pentru a contribui la asigurarea siguranţei fiecărui angajat precum şi a sistemelor Twitter dar şi a datelor clienţilor”.

Un angajat a declarat recent că mulţi colegi şi-au pierdut accesul la contul de Slack ( aplicaţie de mesagerie – n.r ) şi la aplicaţia de e-mail al companiei.

Înainte ca e-mailul care anunţa disponibilizările să fie trimis, mai mulţi angajaţi ai companiei au început să se plângă pe diverse forumuri din cauza stilului de conducere a lui Musk.

„Este un coşmar care nu se mai termină, vă rog să ma concediaţi. Ce se întâmplă aici este deja tortură psihologică”, se arată într-o postare de pe forumul Blind.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.