Atenţie, şoferi: Cele mai noi modificări care ar putea schimba Codul Rutier radical

Autor: Alexandru Nanu Postat la 07 februarie 2020 412 afişări

Atenţie, şoferi: Cele mai noi modificări care ar putea schimba Codul Rutier radical

La începutul acestei luni a fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, care prevede anumite modificări ale articolelor din capitolul V care reglementează regulile de circulaţie.

Propunerea legislativă numărul B21/2020, depus la Senat marţi, 4 februarie 2020, prevede completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, după cum urmează:

Art.44, aliniatul (2) va avea urmatorul cuprins: „ (2) În circulaţia pe autostrăzi, pe drumurile express, pe cele naţionale europene (E) si pe cele nationale (DN) conducătorii de autovehicule sunt obligaţi sa folosească în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulaţia diurnă.”

În prezent, articolul 44 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 are următorul cuprins: „În circulaţia pe autostrăzi, pe drumurile expres şi pe cele naţionale europene (E) conducătorii de autovehicule sunt obligaţi să folosească şi în timpul zilei luminile de întâlnire. ”

u ca această propunre legislativă să intre în vigoare, trebuie adoptată de Parlament, promulgată de şeful statului şi apoi publicată în Monitorul Oficial.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.