Atenţie români: Recomandările Ministerului Afacerilor Interne pentru o minivacanţă fără probleme

Autor: Alexandru Nanu Postat la 30 noiembrie 2023 97 afişări

Atenţie români: Recomandările Ministerului Afacerilor Interne pentru o minivacanţă fără probleme

În contextul minivacanţei prilejuite de sărbătorirea Sfântului Andrei şi a Zilei Naţionale a României, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne au fost dispuse o serie de măsuri privind eficientizarea misiunilor de ordine publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor de circulaţie şi reducerea timpului de aşteptare la punctele de frontier, conform unui comunicat recent de pe site-ul instituţiei.

Astfel, la nivelul întregii ţări, vor fi la datorie, în medie, zilnic, 24.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri şi angajaţi ai altor structuri ale MAI care vor avea ca principală misiune asigurarea climatului de normalitate în întreaga ţară.

Pentru a petrece în siguranţă această minivacanţă, MAI le recomandă cetăţenilor să manifeste un comportament preventiv, să urmeze indicaţiile autorităţilor şi să respecte următoarele recomandări:

Înainte de a pleca la drum, conducătorii auto trebuie să verifice starea tehnică a autoturismelor şi să se intereseze din timp asupra condiţiilor meteorologice prognozate pentru zona în care urmează să se deplaseze, astfel încât să nu fie surprinşi de vremea severă. Nu uitaţi, pe drumurile acoperite de zăpadă, gheaţă sau polei, folosirea cauciucurilor de iarnă este obligatorie! Totodată, respectaţi viteza legală şi menţineţi faţă de autovehiculul din faţă o distanţă care să vă permită să frânaţi în siguranţă!

Având în vedere că în această perioadă se vor înregistra aglomerări de persoane în pieţe, spaţii comerciale, mijloace de transport sau cu ocazia organizării unor manifestări publice, le recomandăm cetăţenilor să acorde o atenţie sporită banilor şi bunurilor de valoare pe care le au asupra lor şi să nu le expună decât dacă este necesar.

Turiştii care aleg să-şi petreacă aceste zile în staţiunile montane trebuie să manifeste prudenţă sporită, să nu plece în drumeţii dacă nu sunt echipaţi corespunzător şi să nu se aventureze pe traseele montane închise pe timp de iarnă. Dacă vă aflaţi într-o situaţie de pericol, apelaţi la sprijinul jandarmilor montani!

În această perioadă, mulţi cetăţeni vor tranzita punctele de trecere a frontierei de stat, atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire din ţară. Pentru a evita aglomeraţia, recomandăm utilizarea platformei Trafic online a Poliţiei de Frontieră, care afişează timpii de aşteptare pentru fiecare punct de trecere a graniţei – https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/.

O atenţie sporită trebuie acordată mijloacelor de încălzire a locuinţelor. Pentru a preveni producerea unor incendii, verificaţi mijloacele de încălzire, precum sobe, calorifere sau alte surse de căldură. Nu lăsaţi sobele aprinse sau aparatele electrice de încălzit nesupravegheate. Pentru siguranţa dumneavoastră, nu utilizaţi aparate de încălzit neomologate sau cu defecţiuni!

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.