Atenţie la produsele care se vând ca fiind "tradiţionale". Vezi lista produselor false

Postat la 10 noiembrie 2011 8 afişări

Produse precum "parizer ca la bunica", ce conţine E-uri, "fasole bob gustos", adus din China şi ambalat în România, salam de casă şi cârnaţi afumaţi, vândute ca fiind "tradiţionale" fără a fi înregistrate, au fost găsite de ANPC, 73% dintre cei peste 400 de comercianţi verificaţi având nereguli.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Constantin Cerbulescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că în ultima perioadă s-a constatat la comercializarea produselor alimentare utilizarea excesivă, până la derizoriu, a termenilor "tradiţional", "tradiţionalitate", "reţetă tradiţională", "tradiţie".

El a precizat că, în perioada 13-21 octombrie, ANPC a făcut un control la nivel naţional, fiind verificaţi 402 operatori economici, dintre care la 296 (73,6 la sută) au fost găsite nereguli. Inspectorii au verificat legalitatea utilizării termenilor "tradiţional", "reţetă tradiţională" sau a produselor alimentare cu indicaţie geografică sau cu denumire de origine.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
produse,
tradiţionale,
false
/actualitate/atentie-la-produsele-care-se-vand-ca-fiind-traditionale-vezi-lista-produselor-false-8959937
8959937
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.