Atenţia se mută din nou în Marea Britanie şi Franţa, dar victimele sunt clare: procesatorii români de carne pierd încrederea pieţelor europene

Autor: Gabriel Razi Postat la 14 februarie 2013 25 afişări

Procesatorii locali şi carnea „made în România“ rămân până la acest moment singurele victime clare ale scandalului cărnii de cal cu toate că nimeni nu ştie cu siguranţă cine a fraudat, unde şi când carnea de cal a fost transformată „pe hârtie“ în carne de vită.

Scandalul a continuat ieri să ia am­ploare după ce autorităţile brita­nice au făcut percheziţii la două aba­toare suspectate că ar fi im­plicate în această fraudă, iar dis­­tribuitorul francez de produse congelate Picard a retras de la vânzare două sor­ti­men­te de lasagna şi paste bolognese, ce i-au fost furnizate de fabrica Comigel din Luxem­burg. "Deja cei din Marea Britanie care luau marfă de la mine m-au anunţat că nu mai vor nimic. Ne merităm soarta", a spus la rân­dul său şi Nicolae Ciuleac, director ge­neral şi proprietar al Carniprod Tulcea, un procesator cu afaceri estimate de 20 mil. euro anul trecut piaţa locală a cărnii, care îşi acoperea câteva procente din bu­siness din livrările de carne proce­sată în străinătate. Astfel, sub risc se află ex­por­tu­rile româneşti de carne de vită şi cal, ceea ce înseamnă o piaţă de apro­ximativ 30 milioane de euro anul trecut, potrivit calculelor ZF, făcute pe baza exporturilor la opt luni. Lipsa de credibilitate s-ar putea translata cu uşurinţă şi către alte segmente ale pieţei de export de carne în condiţiile în care acest scandal vine după ce industria a fost lovită şi în trecut de crize precum cea a gripei aviare sau cea a gripei porcine.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/atentia-se-muta-din-nou-in-marea-britanie-si-franta-dar-victimele-sunt-clare-procesatorii-romani-de-carne-pierd-increderea-pietelor-europene-10561253
10561253
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.