ATENTATUL din Ankara: Guvernul îi suspendă din funcţii pe şefii spionajului şi securităţii. Erdogan se reculege la locul atacului, alături de preşedintele finlandez

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 14 octombrie 2015 44 afişări

Ministerul turc de Interne a anunţat că i-a îndepărtat din funcţii pe şefii serviciilor de informaţii şi de securitate din Ankara, într-un efort de a efectua o anchetă eficientă asupra dublului atentat de sâmbătă, soldat cu 97 de morţi. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a recules miercuri la locul atentatului, alături de omologul său finlandez.

Ministerul nu a precizat, în comunicatul pe care l-a postat marţi pe site, dacă ofcialii vizaţi de suspendare urmează să revină în posturi după anchetă, relatează Reuters online.

Cel mai puternic om din Turcia, vizat de un val de critici după acest atentat - cel mai sângeros din istoria modernă a ţării -, a depus o jerbă de flori pe esplanada gării din capitala turcă, unde a fost comis atentatul.

Erdogan era însoţit de omologul său finlandez Sauli Niiniston, aflat într-o vizită în Turcia, relatează AFP în pagina electronică.

Doi bărbaţi kamikaze au comis cele două atacuri devastatoare cu bombă, în acest weekend la Ankara, a anunţat Biroul premierului turc duminică, anunţând că bilanţul a ajuns la 97 de morţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TURCIA,
SECURITATE,
ATENTAT
/actualitate/atentatul-din-ankara-guvernul-ii-suspenda-din-functii-pe-sefii-spionajului-si-securitatii-erdogan-se-reculege-la-locul-atacului-alaturi-de-presedintele-finlandez-14838181
14838181
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.